0

Hangmodul

-12%
Cikkszám: SH-01A

Roland SH-01A Boutique SH-101 szintetizátor

– Regisztráljon, hogy elsőként értékelhesse a terméket!

Raktáron

Webes ár: 145 112 ft
(114 261 ft+ ÁFA)
164 900 ft
-12%
db

KIS MÉRET, ÓRIÁSI HANG
Az SH-01A szintetizátor minden részletében az ikonikus Roland SH-101-nek, minden idők egyik legnépszerűbb klasszikus szintetizátorának mása. Az Analog Circuit Behavior (ACB) technológia tökéletesen reprodukálja az SH-101 legendás hangszíneit, beleértve az eredeti analóg áramkörök viselkedésének minden olyan apró részletét és sajátosságát, melyek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy ez a szintetizátor több évtizeden keresztül a zenészek és producerek kedvelt hangszere volt. Az SH-01A most a népszerű Boutique sorozat részeként kelti életre az eredi hangszer kiváló hangzását és kreatív lehetőségeit, új polifonikus képességekkel és inspiráló előadás funkciókkal kiegészítve a hitelesség Rolandtól megszokott kimagasló szintjén.

Főbb jellemzők:
 - ABC technológiával megszólaltatott klasszikus SH-101 hangszínek, beleértve basszusokat, szóló hangszínekez, zajokat és hangeffekteket
 - Új Unison, Chord és négyszólamú Polyphonic modok az eredeti hangszer hangszínpalletájának kibővítéséhez
 - Beépített szekvenszer 64 elmentehető/behívható pattern-el
 - Egyszerűen kezelhető Arpeggiator három lejátszás móddal, hangkitarással és három állású Transpose kapcsolóval
 - CV/Gate kimenetek a moduláris szintetizátorok és vintage készülékek vezérléséhez
 - Több szinkron opció, beleértve a MIDI-t, USB MIDI-t, LFO órajelet ls trigger bemenetet
 - 64 írható Preset Patch az előadás lehetőségek bővítéséhez
 - Továbbfejlesztett, kiválasztható LFO új hullámformákkal és kibővített órajel sebesség tartománnyal
 - MIDI Control Change üzenet küldése/fogadása a hagyományos MIDI aljzaton vagy USB-n keresztül
 - Csúcsminőségű konstrukció, fém előlappal
 - Egyszerű hordozhatóság a mobil zenekészítéshez
 - Tápellátás elemekkel (4 x AA) vagy USB-n keresztül
 - Kompatibilis a K-25m mini billentyűtzettel és más Roland Boutique kiegészítőkkel.
 - Limitált kiadású piros és kék színben kapható az eredeti SH-101-hez hasonlóan

Az egyszerűség szépsége
Az 1982-ben napvilágot látott, majd legendássá vált SH-101 látszólag egy egyszerű monofonikus szintetizátor volt. Az akkoriban kapható összetettebb szintetizátorokkal ellentétben az SH-101 gyorsan népszerűvé vált karakteres hangzásával és egyszerű egy-VCO › egy-VCF › egy-VCA › egy-LFO felépítésével. Rengeteg művészt lenyűgözött a hangszer gyors programozhatósága, karakteres hangzása és izgalmas hangeffektjei. Széles körben elimert basszus hangszínei melett, valahogy minden hangszíne jól beilleszthető a zenébe.

Több mint 30 év telt el, de az SH-101 meghatározó hangszínei továbbra is keresettek az elektronikus zenében a világ minden táján. A vintage szintetizátor gyűjtők és jól felszerelt, világklasszis stúdiók féltett kincse most megújult formában születik újjá az SH-01A szintetizátorral.

Autentikus hangzás
Az eredeti SH-101 manapság már nagy ritkaságnak számít, ezért magas árat kérnek érte a használt hangszer piacon. Ebből adódóan sokan kénytelenek olyan hangminta csamagokkal vagy szoftver plug-in-ekkel helyettesíteni, melyek viszont nem igazán adják vissza az SH-101 jellegzetes hagzását. Az SH-01A tökéletesen reprodukálja mindazt, ami különlegessé teszi az eredeti hagszert, csak kompaktabb formában.

A hangszer életteli hangzása a Roland saját, szabadalmaztatott Analog Circuit Behavior (ACB) technológiájának köszönhető. Az ACB tökéletesen adja vissza az eredeti hangszer megszólalásának minden apró részletét az egyes analóg áramkörök viselkedésének modellezésével az áramköri alkatrészek szintjéig lebontva. Az eredeti hangszer tervezőivel konzultálva és az eredeti kapcsolási rajzok fáradhatatlan tanulmányozásával alkottuk újra az oszcillátor, szűrő és burkoló görbe viselkedést, ami az új hangszer fejlesztésének alapját jelentette.

Egy újragondolt, inspiráló szekvenszer
Az eredeti SH-101 egyik legkreatívabb tulajdonsága a 100 lépéses beépített szekvenszer. A Load gomb megnyomása után jöhet a szekvenciális hangok megadása legato-val és szünetekkel, majd a Play gombbal azonnal lejátszható az egész. Egyszerű, igaz? Ennek az inspiráló egyszerűségnek köszönhetően az SH-101 szekvenszerével számtalan basszus szólamot és melódiát vettek fel nagysikerű dance számokhoz. Az egyetlen bökkenő az, hogy egyszerre csak egy szekvencia játszató le, de ez a probléma már nem is probléma, mert itt az új SH-01A. Mostantól 64 szekvencia pattern menthető és hívható be, amely szinten minden előadási helyzethez tökéletes. Bármelyik pattent bármikor behívható és az ikonikus szekvenszer használatával moduláris készülékeket, hardver szintetizátorokat és szoftver plug-in-eket vezérelhetünk a CV/Gate, MIDI és USB aljzatokon keresztül. Az SH-01A képes központi szerepet betölteni hangszereid között a színpadon vagy stúdióban egyaránt.

Jól értettem? Polifónikus?
Az SH-101 egy hatalmas, egy-oszcillátoros hangból nyerte erejét a hangszínek széles skálájának megszólaltatásához. Ehhez képest az SH-01A négy vastag hangot használ, ami több üzemmódot tesz lehetővé és ezáltal tovább bővíti az eredeti hangszer hangpalettáját. A klasszikus Mono mód mellett, mostantól akár négy hang is használható Unison módban, ami még ütősebbé teszi a basszusokat és szólókat. Chord módban négy hang szólaltatható egymás felett és ezeket félhang lépésenként lehet eltolni egymástól felfelé vagy lefelé. Poly módban pedig négy hang szólaltatható meg egyszerre, így a híres monó szintetizátor mostantól akkordok megszólaltatására is alkalmas.

Könnyen hordoztó. Sokoldalú.
Egyszerű felépítésének köszönhetően az SH-101-el nagyon gyorsan és hatékonyan lehete létrehozni egy Patch-et. Azonban elegendő patch memória nélkül a létrehozott hang olyan gyorsan elszáll, amilyen gyorsan megszületett. Az SH-01A összesen 64 írható Patch-et használ, melyeket Preset-ként használhatunk különböző sávokhoz vagy gyors kiindulási pontként új hangszínek létrehozásához, szabadjára engedve az inspirációt egyetlen gomb megnyomásával.

Az SH-01A új magaslatokba emeli az eredeti SH-101 hordozhatóságát és színpadi hatékonyságát. Elég kisméretű ahhoz, hogy bárhová magaddal vidd, masszív forgó-potméterekkel és fémszáras toló-potméterekkel, valamint strapabíró, ezüst színű gombokkal rendelkezik az eredeti hangszerhez hasonlóan. A hangszer több pozícióban megdönthető az egyszerű kezeléshez stúdióban vagy színpadon, illetve használható alacsony jelkésésű, hordozható audió interfészként is. Továbbá rendelkezik egy beépített hangszóróval és elemekkel is működtethető. A SH-01A hatékonysága és rugalmassága mellett mérsékelt árfekvése a legmeglepőbb, amely mostantól mindenki számára elérhetővé teszi a legendás SH-101 hangzást.

Termék adatok
Gyártó
Roland

Hírlevél feliratkozás

(+36) 1 239-9756
(+36) 30 553-5053

1137 Budapest, Radnóti Miklós utca 9.

info@intermuzika.hu

Nyitvatartás

Hétfő 10:00-18:00

Kedd 10:00-18:00

Szerda 10:00-18:00

Csütörtök 10:00-18:00

Péntek 10:00-18:00

Szombat Zárva

Vasárnap Zárva

A böngészőjében cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk

Kosár tartalma

Vásároljon még 50 000 Ft értékben az ingyenes házhozszállításhoz
Tovább a kosárhoz
Vásároljon még 50 000 Ft értékben az ingyenes házhozszállításhoz