0

Szintetizátor

-12%
Új termék
Kifutó termék
Cikkszám: TR-8S

Roland TR-8S ACB modellezésű dobgép samplerrel és effektekkel

– Regisztráljon, hogy elsőként értékelhesse a terméket!

Raktáron

Akciós ár:253 352 Ft
(199 490 Ft+ ÁFA)
287 900 Ft
-12%
db

A valaha gyártott leghíresebb és legnagyobb hatású dobgépek alapján készült TR-8S a Roland örökség legjavát kombinálja modern zenekészítési technikákkal és széleskörű hangszínszerkesztési lehetőségekkel. Mi következik ebből? A valaha gyártott legkomplettebb dobgép - egy semmihez sem fogható, előadásra termett, előremutató hangszer. Építsd fel álmaid dobszettjét, minden idők legikonikusabb dobhangszíneivel, vagyis FM hangszínekkel, és óriási gyűjteményünk legjobb hangmintáival - vagy ha tovább szeretnél lépni, akkor saját hangminták importálásával. Jól kezelhető vezérlőivel és hatékony funkcióival mindig mozgásban tartja a ritmusokat. De miért kellene stúdiókörnyezetre korlátozni ezeket a képességeket?

Mostantól nem is kell, hiszen a TR-8S minden tekintetben támogatja az élő játékot.

Dobszettek létrehozása autentikus TR dobokkal, FM hangszínekkel, hangmintákkal és effektekkel
A TR-8S a legendás TR dobgépek legnagyobb és legautentikusabb gyűjteményét tartalmazza. A kiváló processzor és az új generációs ACB modellezés minden korábbinál részletgazdagabb hangzásra képes. Gazdagítsd a TR dobokat futurisztikus FM hangszínekkel, valamint preset-ekkel és egyéni hangmintákkal, egyedi hibrid és rétegezett dobszettek megszólaltatásához. A hangzás speciális effektek hozzáadásával még tovább gazdagítható, így a TR formulát a professzionális hangdizájn lehetőségeivel egészítheted ki.

Tranzisztoros ritmusok
A TR-8S minden hangszíne a népszerű TR dobgépektől származik, precízen modellezi a 808, 909, 707, 727, 606 hangzásait, beleértve néhány módosított verziót is. Ezek nem csupán hasonló hangzású minták vagy felvett TR dobhangszínek - minden egyes dobgép részletesen, áramköri szinten modellezett, így hangzás és viselkedés terén is tökéletes mása az eredei hangszereknek. Mostantól ezeket bármikor felhasználhatod saját zenék készítéséhez vagy élő előadásokhoz.

Ragyogó FM hangszínek
A TR-8S FM hangszínei semmihez nem hasonlíthatók, dalaidnak igazán egyedi hangzást biztosítanak. A Morph paraméter egy rendkívül érzékeny makrovezérlő, amely lehetővé teszi számos hangzásbeli variáció gyors beállítását, egyetlen potmétertekeréssel nagymértékben megváltoztatva az FM mélységét, sebességét és visszacsatolását.

Az ACB technológia és hangminták találkozása
A mai zenék ritmussávjai sok hangszínt és zenekészítési technikát alkalmaznak, az igazán egyedi hangzások megalkotása pedig egyre nehezebb feladat. Az autentikus TR hangszínek önmagukban is tele vannak élettel, de saját monó vagy sztereó hangminták hozzáadásával, illetve az óriási beépített gyűjtemény felhasználásával a modern stílusok és egyedi hangszínek készítésének világába léphetsz. A TR és FM hangszínekhez hasonlóan a hangmintákat is precízen beállíthatod a lecsengés, kezdőpontok, sebesség és irány egyszerű megváltoztatásával. Létrehozhatsz dobszetteket kizárólag hangminták használatával, de keverheted is ezeket a TR hangszínekkel, felvillanyozó, műfajteremtő új hangzások megalkotásához.

Dobeffektek
A megfelelő effektek használata kulcsfontosságú a dobsávok végső hangzásának kialakításához. Egy Delay effekt a káván, Overdrive a lábdobon, Filter a tamokon és cintányérokon, illetve a megfelelő mértékű Reverb a kiválasztott hangszeren nagyban hozzájárulnak a TR-8S lenyűgöző hangzásához. A Master FX potméter mellett az egyes csatornákhoz tartozik egy testreszabható CTRL potméter is, amely megkönnyíti a hang gyors megformálását. A lábdob Attack-ja, a pergő csattanása, a Phaser mélysége, a torzítás mértéke - bármelyik közvetlenül elérni kívánt paramétert megcímezheted a potméterekre és elmentheted a dobszettben. A hangszerekhez használható effekteket és Master effekteket szintén elmentheted, minden beállításukkal együtt, ami rendkívül rugalmassá teszi a felhasználást és játékot.

Változatos ritmusok, folyamatos mozgásban
Pattern-ek készítése a TR-8S-el természetes és intuitív folyamat, mely az elektronikus zenét évtizedek óta lüktetésben tartó Roland “TR-REC” Step-szekvenszerének köszönhető. És ez most fejlettebb és modernebb, mint valaha.

Gyors, folyamatos és élvezetes
A 16 TR-REC gombokkal lépésenként végezheted el a programozást vagy a dinamikaérzékeny padokkal élőben játszhatsz és készíthetsz felvételeket a szekvenszerrel. Zökkenőmentesen válthatsz a lejátszás és szerkesztés között, átformálva ezzel a dobsávokat a munkafolyamat megszakítása nélkül. Komplikált groove-okat és részletgazdag fill-eket hozhatsz létre hangsúlyokkal, dinamikával, előkékkel és beállítható allépésekkel, modern pergetések létrehozásához. Kísérletezhetsz szokatlan poliritmusokkal és komplex ütemekkel az egyes dob-partok hosszúságának vagy „utolsó lépésének” beállításával.

Variációk egy témára
Használj változatos és izgalmas ritmusokat a hosszú koncerteken. A TR-8S összesen 128 pattern-t képes tárolni, egyenként nyolc variációval és háromféle fill-el. Ezeket a pattern-eket vagy variációkat külön is meg lehet szólaltatni, vagy összefűzni folyamatosan változó szekvenciák lejátszásához. Előadás közben azonnal átmásolhatsz pattern-eket, anélkül is, hogy megállítanád az éppen megszólaló zenei folyamatot. Minden pattern-hez tempó és dobszett tartozik, potméterpozíciókkal és effektbeállításokkal együtt. Ez lehetővé teszi az azonnali behívást, valamint elegendő tárhelyet és rugalmasságot biztosít egy teljes koncert lejátszásához anélkül, hogy akár egyetlen ütem megismétlődne.

Fill-ek használata
Egy jól elhelyezett Fill élőben vagy felvételen is izgalmassá teszi a zenét. Minden TR-8S pattern-hez két Fill tartozik, amelyeket személyre szabhatsz vagy készíthetsz teljesen újakat is. Egy beállítható “Scatter” Fill-t is használhatsz, amely izgalmas hangzású, kontrollált káosz szakaszokra oszt fel egy ütemet. Előfordulnak olyan helyzetek, amikor az egyes Fill-ek manuális lejátszása túlságosan bonyolult. Itt jön képbe az AUTO FILL IN funkció. Ez 2, 4, 8, 16 vagy 32 ütemenként automatikus Fill-eket szólaltat meg, felszabadítva ezzel a kezeket és érdekes dinamikát adva az előadáshoz.

Mozgásban
Egy profi hangzású dobsáv sokféle zenekészítési technikát sorakoztat fel. Túl azon, hogy a TR-8S képes mindezekre, a dobsávok létrehozása gyors és élvezetes. A pattern lépéseihez paraméterbeállításokat rögzíthetünk, melyek képesek tökéletesen árnyalni a hangzást a legapróbb változásoktól a drámai hangátmenetekig. Automatizálja a lábdob és a pergő hangmagasságát, a panoráma értékét, az effekteket .... mindent, amire szükség lehet. Dallamokat és basszusszólamokat is létrehozhatsz, illetve meg is változtathatod egy dobszett hangzását a különböző dalszakaszokhoz. Azonnal és erőfeszítés nélkül készíthető felvétel, a lejátszás pedig rögtön aktiválható vagy megállítható.

Otthon, stúdióban és színpadon
A TR-8 megjelenése után, odafiegyeltünk a világ különböző részein tevékenykedő lelkes felhasználók és művészek visszajelzéseire - és ez tette lehetővé azokat a fejlesztéseket, melyek eredményeként ez a hangszer stúdióban és színpadon is tökéletesen megállja a helyét. A felhasználók által igényelt és további funkciókat is beépítettünk a TR-8S-be, megtartva az eredeti TR-8 megszokott közvetlenségét és kezelésének élményszerű jellegét.

Nyolc analóg kimenet
Népszerű testvéreihez hasonlóan a TR-8S is nyolc független analóg kimenettel rendelkezik, így a dobhangszíneket külön effektezheted külső eszközzel , illetve el is küldheted ezeket a keverő vagy DAW szoftver egyes csatornáira. Ezáltal kézben tarthatod a hangzást és eldöntheted, hogy melyik kimenetekre szeretnéd kiküldeni az egyes hangszereket vagy hangszercsoportokat. Bármi legyen is a választásod, a TR-8S erőteljes, átütő, dinamikus hangzással szólal meg a nagy felbontású, 24bit/96kHz-es D/A átalakítónak köszönhetően.

Trigger Out, External In
A TR-8S rendelkezik egy dedikált trigger kimenettel is, valamint sztereó audiobemenetekkel külső hangforrások számára. Ráadásul a címezhető kimenetekkel további trigger-kimenetekhez juthatunk. Ez lehetővé teszi külső hangszerek vezérlését és ezek összekeverését a TR-8S belső hangszíneivel, ami nagy mértékben növeli a kreativitást stúdióban és színpadon egyaránt. Minden pattern-hez tartozik egy trigger-sáv a legkülönbözőbb variációk eléréséhez, egy külső hangszer használata nélkül is. Kávahangok és triggerelt analóg basszus-pattern-ek? Igen, ilyeneket is megszólaltathatsz.

Audio- és MIDI-interfész
Mindamellett, hogy ez a valaha gyártott leghatékonyabb dobgép, a TR-8S egy teljes értékű, többcsatornás audio- és MIDI-interfész is egyben. Amikor a TR-8S-t egy számítógéphez vagy AIRA Link-hez csatlakoztatod, egyetlen USB kábelen keresztül továbbíthatod a MIDI -adatokat és a nagyfelbontású hangot. Az egyes dobhangszíneket külön csatornákra veheted fel a független processzáláshoz, a paramétereket automatikusan vezérelheted CC üzenetekkel a DAW szoftverről vagy szinkronizálhatod is a TR-8S dobgépet egy számítógéppel, illetve a Roland MX-1 Mix Performer-rel az élő előadásokhoz vagy éjszakai jammelésekhez.

Új külső, modern formavilággal
A TR-8S ergonomikus kialakítása, időtálló, esztétikus megjelenése jól illeszkedik minden kreatív környezetbe. A dobgép megújult formavilága, színei és összbenyomása még több tekintélyt és eleganciát sugároz. Az RGB színű fader-ek és TR-REC gombok lehetővé teszik az egyes elemek fényerejének és színének testreszabását. Ez nem csak mutatós, de vizuális visszajelzést is ad használat közben. Sőt, még egy Lava Lamp mód is elérhető...

Kitűnő memória
A zenészek élete meglehetősen kiszámíthatatlan, legyen szó turnézásról vagy stúdiómunkáról. De nincs ok aggodalomra, mivel a dobgép minden dobszettje, pattern-je és beállítása elmenthető egy SD kártyára. Töltsd be ezeket pillanatok alatt a TR-8S memóriájába és máris kezdődhet a zenélés.

Termék adatok
Gyártó
Roland

Hírlevél feliratkozás

(+36) 1 239-9756
(+36) 30 553-5053

1137 Budapest, Radnóti Miklós utca 9.

info@intermuzika.hu

Nyitvatartás

Hétfő 10:00-18:00

Kedd 10:00-18:00

Szerda 10:00-18:00

Csütörtök 10:00-18:00

Péntek 10:00-18:00

Szombat Zárva

Vasárnap Zárva

A böngészőjében cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk

Kosár tartalma

Vásároljon még 50 000 Ft értékben az ingyenes házhozszállításhoz
Vásároljon még 50 000 Ft értékben az ingyenes házhozszállításhoz
Tovább a kosárhoz